Casa 011

El projecte parteix d’un solar relativament pla, amb lleugera pendent a Sud.

El programa inicial era un habitatge tot en planta baixa i proper al jardí, amb despatx al primer pis.

El terreny, va donar de poca resistència, recomanant fonamentar a una profunditat d’uns 3 metres. Al quedar un soterrani gran es decideix eliminar el primer pis.

Es resolt un habitatge orientat a Sud com un gran marc que flota sobre el terreny, donant llum al soterrani, sense renunciar a que la planta baixa quedi connectada al jardí.

Al soterrani s’hi ha ubicat el despatx, el garatge i la sala de jocs, que es poden unir obtenint un sol espai per a celebracions.

A la planta baixa hi ha tot el programa de l’habitatge, amb la zona de serveis orientada al Nord i amb les zones nobles totes a Sud on hi ha un voladís, i una segona protecció solar en forma de persiana enrotllable i regulable a la zona de nit i en forma de porticons de fusta a la zona de dia, donant aspectes diferents als espais en funció de la seva obertura o tancament.